Blues de luxe: Mud Morganfield

Datum: Fre 03/12 2010
Kostnad: 150 Riksdaler

150 kr i dörren från kl 21. Gig i två set med start kl 22. För fjärran bluesdiggare, som vill försäkra sig om en plats finns biljetter att köpa HÄR.

Jasså, du har hört sägas att kvällens bluesgäst Mud Morganfield är självaste Muddy Waters son? Detta är faktiskt lika sant som att Muddy Waters är Mud Morganfields far!
Sonen tolkar i alla fall faderns låtar på ett sätt som gör det svårt att skilja generationerna åt. Han bär arvet med den äran, och Lennart i blues de luxestaben menar faktiskt att Mud Morganfield är den främste Muddy Waters-tolkaren i hela världen. Om du också tycker detta får du veta om du kommer just denna kväll, så kom och avgör!

www.myspace.com/muddywatersjr
mudmorganfieldsite.com

Bluesklubben mjukstartar kvällen med väl valda bluesbitar från skivpelaren. När Mud och hans mannar pausar framåt elvatiden stiger dj-duon Familjen Andersson upp i båset för att spisa blandad blues och motown. Efter att konserten tagit slut är de också Familjen Andersson som bjuder upp till dans. Mer eller mindre berömda rock-, pop- och soulbitar av 1900-talskvalitet blandas med en och annan högaktuell dänga.

Mogna vinyldiggare kan kila in i grannhuset och lyssna när David från Musikbörsen vänder vax i Gräddhyllans Vinylbar.

Kort och gott kommer allt att vara så gott som paradisiskt, så kom och kom loss!