TT-Reuter + releasegig: Peter Torell

Datum: Fre 05/11 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

Dörrar kl 21, Peter Torell c:a 22, TT-Reuter c:a 23.

TT-Reuter är ett av landets mest aktiva punkband och bildades 1978 i Lund, som en svenskspråkig fortsättning av bandet New Bondage. TT Reuter var ett av de mest tongivande banden på skivbolaget Heartwork som för övrigt startades och fortfarande drivs av TT-Reuters Henrik Venant. Bandet gjorde under sina 3 år massvis med konserter över hela Sverige, men också i Danmark. Två TV-sända konserter spelades också in: ”Rockplock” och ”AB Svensk rock”.

Bandet upplöstes 1981. Efter TT-Reuters upplösning bildade Henrik Venant och Peter ivarsson Underjordiska Lyxorkestern tillsammans med medlemmar från Garbochock.

TT-Reuter gjorde en kortare turné i samband med släpp av en samlings-CD 1995. Denna kan man lyssna till på Spotify (när den inte av rättighetsskäl försvinner var fjärde vecka).

I år återförenas de nu levande delarna av bandet med ny trummis, för att ge tre exklusiva konserter. En av dem äger rum här just denna kväll.

Dubbelrelease med Peter Torell
Peter Torell är Stockholmaren som genom flytt till Ramkvilla inspirerades till att både skriva en bok och spela in ett album med egna låtar. Dessa är alla svenskspråkiga, och många av dem handlar om en man med en tappad själ. Torell säger själv att musiken på skivan med namnet “Galen Kärlek” är resultatet av en trasig relationen.
Eftersom detta är en kväll med extra allt, bjuder Peter Torell även på release av sin biografi “Mitt galna liv”. Boken innehåller flera osannolika historier med Torell bl.a när han tappar fotfästet för andra gången i sitt liv och utforskar internetdejting på djupet i ett mindre nyktert skick.
Boken och skivan säljs denna kväll i paket till specialpris.

Så kom i tid och bered dej på en varierande afton. Välkommen!