This is Head ▀

Datum: Fre 19/11 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

En riktig hemvändarfest bjuder vi denna kväll. Förutom att två femtedelar av kvällens orkester har ett förflutet i Växjö – och i synnerhet på vårat etablissemang – kommer också vår forna hustomte och stämningsskapare Johan Erlandsson till oss. Johan kommer att spela reggae, progg och annat varmt och gemytligt från grammofonen uppe i baren.

Att kategorisera Malmökvartetten This is Heads musik är inte helt enkelt. Där ingår nämligen det mesta; allt ifrån svävande melodier, inte långt ifrån nittotalets plattor av The Verve och Spiritualized, via ett chillwave-filter till The Studios Balearic. Allt detta tillsammans med långsamma discobeats och krautrock-harmonier. Det är snyggt, estetiskt perfekt och ett av dina nya favoritband.

Tjuvlyssna på www.myspace.com/thsshd

Dj – kvällen till ära är Rinkabypojken som enligt sin vana trogen spisar mestadels indiepop men baxar på en och annan goding av vitt skilt slag.

Gillar du skrapig gammal rock och innehar den myndiga åldern av 25 bast, rekommenderar vi ett besök på Gräddhyllan, där Adam Hector från Bullet styr över tvenne glänsande grammofoner.

Välkomna!

Foton: André Larsson