Kamikaze Queens (DE/USA) ▀

Datum: Lör 11/09 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

Elfte september är av tradition ett actionspäckat datum, och vi fick i sista sekund in en rafflande internationell akt att sätta fart på kvällen här!

Kamikaze Queens är en spektakulär Punk-kabaré från Berlin/USA. Inspirerade av 1920-talets kaotiska Berlin och stadens ökända hedonism, som lever vidare än idag, har de skapat en sexig, teatralisk och unik live-show, som mej veterligen saknar motstycke. Musikaliskt sträcker de sig från tidig punkrock och soulig garage till smutsig jazz och punkabilly. Musik som är nedsolkad av reverb, uppiffad av spöklika valser serveras på en burlesque kabaré-tallrik!

De två förföriska amerikanska sångerskorna Trinity Sarratt och “Mad Kate” Fischer turas om som de sötsura, dansande, sparkande och fängslande frontfigurerna, uppbackade av en av Tysklands hetaste gitarrister, Tex Morton (Mad Sin, Sunny Domestozs, Chip Hanna), den akrobatiska stå/flygbas-liraren “Luscious Lloyd” Clark (Sin City Circus Ladies, Cry Babies, A Pony Named Olga) från New York, samt Nico “Lipps” Lippolis från Italien på trummor.

Från att ha börjat som gatumusikanter har de gått från tunnelbanor via slaskiga syltor till att ha spelat med några av de största namnen inom punk/rockabilly-scenen, ständigt följda av sina trogna fans, som stadigt växt sen de först tog ton på trottoaren. I samband med släppet av fjolårets hyllade skiva “Voluptuous Panic” har de turnérat över hela Europa och USA och vart Kamikaze Queens än tar sin unika, Berlinbaserade ensemble erövrar de ständigt nya själar, horisonter och kontinenter.

De släppte i dagarna även en vinyl 7” ”Tastee 29” på det beryktade Lundabolaget HepTown Records. Och nu har turen kommit till Växjö – vassego!

Bokaren menar “att se Kamikaze Queens live är som att få dina Rock’n’Roll-sinnen sönderbombade av en självmordspilot – den elfte september dessutom!” Det stämmer kanske, men jag är inte säker på att det är ett helt politiskt korrekt sätt att uttrycka sig. Därför är det väl skönt att vi inte känner oss särdeles PK idag!

www.myspace.com/kamikazequeens

Kvällens jockey Jocke Wallgren lämnar micken på radion i kvarteret intill och tar dj-lurarna på svaj. Denne vår finaste P3-pensionär har rutin från en rad klassiska musikproduktioner. För att ni ska dansa riktigt vackert spelar han denna kväll både pop, rock, soul och electro.

Som en extra krydda bjuder Dj Funkypants på elektronisk funkig hiphop mm på verandan!

Välkomna!

Foto: André Larsson