Andreas Söderlund

Datum: Lör 18/09 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

Denna lördag bjuder vi pop med ANDREAS SÖDERLUND och hans band. Efter fyra album med sina band Niccokick och Sounds Like Violence samt producentuppdrag åt bland andra Hello Saferide gör Andreas Söderlund solodebut på svenska med albumet Daustralien.Så här svarade Andreas när någon frågade följande:

Vad är ”drömmen om Hawaii”?

– Låten handlar om en kompis som aldrig riktigt har kommit över sitt ex. Bilden av Hawaii symboliserar hur mycket bättre han kan må om han går vidare. När jag hör ordet Hawaii tänker jag på allt jag längtar till – en drink och en strand och palmer. Det är lite av samma eskapism som i titelspåret Daustralien.

Din studio heter dessutom Värmen. Är du besatt av att åka på solsemester?

– Kanske, men det finns en annan anledning till studionamnet. Byggnaden är en gammal värmecentral.

Hawaii låter väldigt…annorlunda.

– Allvarligt talat – jag vet inte vad som hände. När jag skrev den här musiken trodde jag aldrig att det skulle bli en låt på svenska som skulle heta Hawaii. Den är det konstigaste jag gjort. Men det passar ganska så bra att musiken har stuckit iväg långt bort från vad jag brukar göra, det fungerar bra tillsammans med texten.

Varför bär du indianskrud?

– Jag kan gå in i en roll nu som soloartist. Jag hatar maskerader. Just därför vill jag nu klä ut mig på scen så mycket som möjligt. Inte så det blir löjligt. Jag älskar känslan av att jag kan göra precis vad jag vill. Jag kan bära indianskrud om jag vill, alltså gör jag det. Det är enkelt. Jag har samma tänk i studion, om jag vill att en låt ska låta som The Cure så ska den det, punkt slut.

www.myspace.com/andreassoderlund

Dj Smörjan och mr Tattoo lirar pop så det står härliga till!