Khoma ▀

Datum: Tor 26/08 2010
Kostnad: 120 Riksdaler

Konsert i källaren. Dörrar kl 22. Förköp 120 kr plus avg finns HÄR.

Efter år av tystnad samlar sig Khoma för ännu en urladdning. Sent i augusti gick bandet in i studion för att spela in uppföljaren till kritikerrosade och inflytelserika The Second Wave. Resultatet når väntande i vår, följt av de första svenska konserterna på över tre år.

På ytan kan det se ut som en ohelig allians. Sedan starten 2003 har Khoma förenat totalt mörker och melodiskt vemod, emotionella urladdningar och politisk urkraft. Brutalitet och ömsint skörhet i samma rum. Men det finns en röd tråd.

– Khoma är ett andrum där känslor och personligheter smälter samman, säger bandets sångare Jan Jämte. Ända sedan vi började spela har vi haft en vision om att skapa tung musik som speglar fler känslor än aggressivitet. Målet är att våga spegla den komplexitet vi alla bär inom oss, den som kastar oss mellan sorg och frustration, ilska och hopp.

2009 var skrivandet klart och Khoma redo för inspelning. I samma veva kontaktades bandet av Anders Fridén, sångare i In Flames, som tillsammans med Daniel Tivemark startat management/skivbolaget Selective Notes. Bolaget ville ha Khoma som sitt skötebarn och första släpp.

I Augusti 2009 gick Khoma in i studion för att spela in sitt tredje, “A final storm”, och det är med detta album i bakfickan bandet nu kommer till Växjö och Kafé de luxe.

www.myspace.com/khoma
www.khoma.se

Under kvällen spelar speciellt utvalda pojkar från klubb “Sockerlobbyn” pop- och rockskivor. Så det står härliga till!

Foton: André Larsson