Docenterna + Sara Thuresson ▀

Datum: Fre 10/09 2010
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar kl 21. Sara Thuresson på scen 21.30, Docenterna på scen 22. Efter konserten ges klubbens “vanliga” besökare tillträde till lokalen.

Förköpsplåtarna á 150 kr + avg. är helt digitala, och finns HÄR. I dörren kostar biljetten 190 kr.

Docent Död bildades 1979 i Sollentuna av Mats Olofsson (trummor),
Joppe Pihlgren (gitarr och sång), Larry Lövgren (bas och sång) och
Zebo Hillborg (gitarr och sång) och startade med målet att spela in en singel. Sven Jerrings röst/Klockan Ett som denna hette gavs ut helt på egen bekostnad och såldes av bandmedlemmarna själva, på gator, torg och krogar. 1980 släpptes mini-LP:n “Docent Död” och de 5.000 exemplaren sålde snabbt slut och gjorde Docent Död till ett etablerat och anlitat liveband. erna. I samma veva som bandet 1984 släppte sitt fjärde album, “Tid och Lust” ändrades också namnet till det lite mindre punkklingande Docenterna.

1989 släppte Docenterna den kritikerrosade “Söders Ros” och följde upp med liveframträdanden och succéspelningar på landets olika festivaler. I samma veva trädde också systrarna Idde och Irma Schultz in på scenen, av vilka den förstnämnda snart också förvandlas till ordinarie medlem.

1990 släpps samlingen ”Låt tiden gå”. Därefter lämnar Docenterna
Mistlur för EMI. 1992 kommer plattan På Lyckliga Gatan. Docenternas
publik breddas ytterligare och bandet belönas med en Grammis för
årets bästa skiva.

From mitten av nittiotalet drar bandet ner lite på aktiviteten. Emellanåt gör man turnéer, bland annat i bejublad ”All Star” – tappning med gästartister, som t.ex Magnus Uggla på
Hultsfredsfestivalen 1998. Men bandet lever vidare och skapar med jämna mellanrum nya skivor. Senast nu i våras släppte man “Vanligt Folk” – den första i en serie av tre EP’s med ny musik.

Så kom och upplev en Come-Back-fest med detta klassiska svenska popband på din lokala sylta!

www.docenterna.se

Kvällens uppvärmare, Sara Thuresson, fann jag i ladan på säljerydsfestivalen härom veckan. Med fantastiska melodier och en ovanligt snäll Kate Bush-touch intar hon, hennes piano, basist och trummis scenen en halvimme innan Docenterna sätter igång. Sara Thuresson har i sommar uppträtt på festivaler som Trästock i Skellefteå och Malmö Sommarscen och hon har spelat in sin andra skiva som kommer ut senare i år. Medverkar på ett spår gör Emil Jensen. Sara rör människor till tårar och lockar till skratt med texter och melodier som berör in i hjärtat. Du kan läsa mer om Sara och lyssna på henne på www.sarathuresson.se eller www.myspace.com/sarathuresson.

Sara Thuresson

Docenterna

Foton: André Larsson