Superduperkväll: Den flygande Bokrullen

Datum: Lör 07/08 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

Karl-Oskar-öppet i hela huset! Trenne barer, två dansgolv mm. Dörrar kl 21 och konsert i 2 set från kl 22. Entrén till konsertens första set är separat, sedan öppnar vi upp hela huset till andra setet!

En av landets allra stiligaste, tajtaste och mest autentiska balkanorkestrar kommer till Kafé de luxe för andra gången. Med sorg i blicken bjuder de upp till ett lika hetsigt som hjärtligt Bar Mitzvah-dansparty, som får dej att spritta i både kropp och själ!

Den flygande bokrullen spelar en egensinnig klezmer med inslag av grekturkiska låtar. Gruppen, som har sin bas i Uppsala och Stockholm, fortsätter att göra sina spelningar till rena festkaskader av gammaldags glädje, fräscht svettsväng och dårens okontrollerade tårar. Stilrent kostymklädda, växlar medlemmarna vant från en het 20-talsklezmerdänga med klarinett, kontrabas, mandolin och dragspel, till en sorglig marschmelodi med opolerade och buckliga brassinstrument. Bokrullen, som startade på allvar för femton år sedan, har låtit sin musik höras från scener i bland annat Warszawa, Wien, Berlin och Sikeå hamn.

www.myspace.com/bokrullen
www.denflygandebokrullen.nu

Det äkta dj-paret Hanna och Maken till Hanna blandar afrikansk funk med balkan, fransk garage och indisk biljaktsmusik men smyger in en och annan helt vanlig fantastisk pop- och rocklåt mellan varven.

Samtidigt på Verandan bjuds premiär för sommarklubben Balearic de luxe. Om den projektor vi beställt från skrothandlaren i Väckelsång levereras i tid kommer här blandade sommarmilda toner ackompanjeras av raspiga mystiska projektioner. DJ/VJs: Jonte Prippz, Crisse LeMarc och Balleric.

Inne i restaurangen spisar Jonas de luxe rytmer av alla slag och åldrar. Reggae, Hiphop och relaterade tongångar.

Välkomna!