Theresa Andersson

Datum: Tor 19/08 2010
Kostnad: 195 Riksdaler

Förköp 195 kr + avg finns bara ett musklick bort, eller för att vara exakt, HÄR.

OBS! Tiden: dörrar kl 20, Theresa Andersson på scen 21.

Theresa Andersson flyttade från Slite, Gotland till New Orleans när hon var arton, för kärleken till en karl. När denna gick över fick istället kärleken till själva staden och dess sound henne dock att stanna kvar länge. I New Orelans har hon kommit att bli etablerad artist och spelat med många av stadens legender som Allen Toussaint, The Neville Brothers, The Meters och Betty Harris.
Det okonventionella popsoundet på senaste albumet Hummingbird, Go! (2009) har fört Theresa tillbaks till rötterna och barndomshemmet på
Gotland. Tillsammans med gotländska producenten Tobias Fröberg (Peter Björn och John, Existensminimum, Ane Brun m fl) spelade Theresa in skivan hemma i sitt kök. I den bitterljuva duetten ”Innan du går”, det enda svenskspråkiga spåret på skivan, gästas Theresa av norska sångerskan Ane Brun.

Theresa har skapat flera av de speciella ljuden på skivan själv, precis som hon hörde dem i sitt huvud. Hon har använt läskflaskor fyllda med vatten, spelat slidegitarr på en fiol, olika egenhändigt skapade ljud fungerade som rytm/slagverk, en nedstämd nylonsträngad gitarr
fick agera bas… På videoklippet av Theresas ”Na Na Na” (som visats fler än 900 000 gånger på Youtube) spelar hon i sitt kök och hon gör låten precis som på sina livekonserter, hon spelar fiol, trummor, gitarr, dulcimer och sjunger stämmor med sig själv, med hjälp av ett batteri samplingspedaler.

Dagens Nyheters Po Tidholm gav Albumet Hummingbird, Go! 5 av 5 poäng. Han skrev bla. “Det är musikaliskt, fantasifullt och fullt av små idéer och infall. Därtill är Theresa Andersson är skicklig och känslig sångerska.”

Tillsammans med Stevie Wonder uppträdde Theresa Andersson inför 40000 människor. Kan hon denna kväll solo locka en halv procent av denna mängd blir det svettigt i källaren! Ta chansen och bli en av dessa lyckliga.

www.myspace.com/theresaanderssonmusic
www.youtube.com/user/theresaandersson