Dubbelrelease: Acevia + José Soracha

Datum: Fre 23/04 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

Två av stadens mest lovande band gör denna kväll slag i saken och bjuder upp till dubbelreleaseparty för att fira varsitt skivsläpp. Förfesten i källaren börjar redan kl 18, med fyndpriser på lättare mat och tyngre drycker. Kl 20 bjuds det akustisk livemusik, sedan är ungefärliga speltider: Acevia 22.30, José Soracha 23.30.

Acevia är ett band som spelar hårdrock på svenska med influenser från både punk, metal och folkmusik. Denna kväll har de releasefest för sin debutskiva IIIIIII. Skivan innehåller en låt för varje dödssynd. Enligt bandet har vissa av dessa en text som är lika ond som musiken medan andra musik som är lika god som texten. Nu blir ni väl nyfikna? Spelningen kommer att bjuda på dessa låtar, men även några av bandets tidigare alster.
www.myspace.com/acevia

Josef Söreke – som i lokalpressen kallats “Växjös nästa Ola Salo”, är en kompositör som länge berikat staden med allsköns musikaliska språngsteg. Han har, sina unga år till trots botaniserat bland såväl flumpunk, spökhus-ska och noise-electro som modern konstmusik och jazz.
Under pseudonymen José Soracha har han skruvat ner extremiteten lite och bjuder mer lättsmält musik för vanliga öron. Något som kan beskrivas som innovativ och personlig singer/songwriter-musik med välskrivna texter.
Live blandas denna musik med humor, självdistans och punkattityd till vad Josef själv kallar “en stråle ren energi som slungas ut i publiken”. Han passar också på att garantera glädje, både för musiker och publik. Nu släpper gänget sitt efterlängtade album “Vingar”. Kom och deltag i festen. Det kommer bli något utöver det vanliga!
www.myspace.com/josesoracha