Faela ▀

Datum: Lör 13/03 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

Faela är bandet som på papperet är från Malmö, fast i verkligheten har sina rötter såväl i Bosnien, Chile, Argentina, Finland – ja, bland orkesterns nio spelemän finns tom ett praktexemplar från Väster i Växjö!
Mycket musik vars enda egentliga gemensamma nämnare är ett ursprung utanför vår snäva västerländska kultur, kategoriseras idag som “världsmusik”. Faela är världsmusik på riktigt, om en enkel nöjesdirektör får lov att tycka till. Trots att bandets musik har sin kärna i latinamerikansk rumba och salsa, blandar man friskt med toner av såväl reggae och ska som balkanmusik. Resultatet som de nio lika färgstarka som tajta musikanterna bjuder är ren och pur fest för såväl öra som dansben!

Så här skrev Alexander Agrell för Sydsvenskan efter bandets spelning på Malmöfestivalen i somras:
“Faela har den totala, genuina spelglädjen, snortajt samspel och stämsång och kul, effektiva låtar med allsångspotential… Gruppen fixar en yvig latinamerikansk mix där rumba, salsa och reggae- och ska-färger spetsas med en tesked balkanskt och korta, distinkta solon av bland andra gitarristen Mika Forsling och Edin Bahtijaragic på ackordeon. Faela släpper bara svänget och trycket korta stunder och ordnar med sina många stilkänningar så att låtarna blir precis lagom olika varandra. På slutet toppade de cirkustränade medlemmarna med akrobatik.”

Lyssna på Faela HÄR och läs en artikel om bandet HÄR.

Konsert c:a 23.30.

Dj-duon Sigrid och Syrran spelar glad musik från minst halva världen, men blandar framåt nattkröken in lite gammal hederlig västerländsk rock- och popmusik. Välkomna!

Foton: André Larsson