Tingsek + Jonas Schwartz

Datum: Lör 17/04 2010
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar kl 21, På scen 21.30. Förköp 150 kr på Kafé de luxe, men NYHET! även på självaste internätet (20 kr serviceavgift tillkommer). Klicka på länken nedan för att skaffa dej en egen databiljett:

CYBERFÖRKÖP VIA DATOR

“Vanliga klubbesökare” betalar endast 80 kr, men får tillgång till själva danslokalen först efter konserten, c:a kl 23.

Det är många som höjer på ögonbrynen när de hör att Magnus Tingsek kommer från Sverige. Musiken är en salig blandning mellan soul/reggae/pop ochamericana – allt toppat med en av Sveriges bästa sångröster.

Tingseks musikaliska bakgrund är bred. Han har spelat med popbandet Sideshow Bob, countryinspirerade Loosegoats, värmt upp för Willie Nelson samt har bandet Kamraterna tillsammans med Timbuktu. Debutalbumet “Tingsek” från 2005 fick lysande kritik och i oktober 2006 släppte han hyllade uppföljaren “World Of Its Own” vars titelspår redan är en klassiker.

Live är Tingsek och hans band något av ett unikum – svängigt och fullkomligt lysande. Lika delar kärlek och glädje, och en rytm som tilltalar såväl reggaerackare som popsnören och faktiskt många andra. Tingsek gör musik som sammanför! För att den gänglige Tingsek ska få plats på vår scen kommer han med bantat band denna kväll – en trio fantastiska musiker.

Bland de tidningar som prisat Tingseks alldeles nya album, Restless soul finns både DN och Sydsvenskan. Så här skrev bl.a. Nanushka Yeaman, för DN: Restless Soul vibrerar av Stevie Wonder-harmonier och gästas av en snyggt D’Angelo-berusad Pauline och den kanadensiska neosoulartisten Slakah the Beatchild. Här spökar till och med Jamiroquai titt som tätt. Vilket i allt sitt tillbakablickande är ett steg framåt för Tingsek. Och ett glädjebesked för dem som liksom undertecknad alltid föredragit hans souliga sida framför hans folkrockiga.

www.tingsek.com
www.myspace.com/tingsek

Jonas Schwartz och hans bäste percussionist kommer från Göteborg för att värma upp källaren inför giget med Tingsek. Lyssna på hans musik här: www.myspace.com/jonasschwartz.