Andreas Grega + Magnus Weideskog & Karin Ström

Datum: Fre 19/03 2010
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr i dörren. Weideskog/Ström på scen ca 22.30, Andreas Grega med band därefter.

Efter tolv år med flitigt spelande Kungers och en omfattande resa land och rike runt som förband till Lars Winnerbäck i höstas är det nu dags för Andreas Gregas första turné på egen hand. Debutalbumet En sak i taget släpptes den 20 januari och har varmt mottagits av press och publik. Det infriade med råge de högt ställda förväntningarna från den hyllade debut-EPn.
Andreas Grega är en självlysande karismatisk frontfigur. Kompad av ett lysande band kommer han att lyfta sitt fantastiska material till nya höjder. Premiär i Uppsala 6 mars.

När Helena Söderlund härom veckan recenserade Gregas debutalbum skrev hon saker som:

Hajpen är välförtjänt. När han agerade uppvärmare på Lars Winnerbäcks höstturné stod han för så mycket sväng och energi att det kändes som en huvudakt. Hemligheten är att göra direkt popmusik på svenska, med stort hjärta och allvar, men att stå med båda benen djupt nere i en stenhård blandning av hiphop, ska och soul. Tillsammans med producenten Tobias “Astma” Jimson snickrar Grega ihop oväntade taktbyten och en grund som gör en vanlig poplåt långt mer organisk än vi är vana vid…. som helhet gör Andreas Grega precis vad svenskt musikliv behöver just nu: sköna hitlåtar med substans.

www.myspace.com/andreasgrega

Support: MAGNUS WEIDESKOG + KARIN STRÖM

En kille. En tjej. En gitarr. Ett keyboard. Varsin ny fullängdare. Med samma passion att skriva om det lilla, som blir det stora. På samma språk. Och med lust att spela tillsammans.
Efter sju år av mp3-skapande i badrummet släppte Magnus Weideskog den 3 februari sin fullängdsdebut Unga hjärtan, som producerats av Josef Zackrisson och Magnus Tingsek. www.magnusweideskog.com

“Moderna kärlekssånger som går bortom klichéerna – ömt och isande på samma gång”. Så beskrev en recensent Karin Ströms egenhändigt producerade andra fullängdsalbum Fantomhalvan, som släpptes 20 januari (Datadamen/Universal). Första singeln “Hon som älskade dig” har hörts i P3 och P4. www.karinstrom.se

Tillsammans har Magnus och Karin repat ihop en föreställning där deras låtar varvas med varann. De stiger upp på scen c:a 22.30.