Royal Republic

Datum: Lör 13/02 2010
Kostnad: 100 Riksdaler

Rockpågarna i Royal Republic visar var skåpet ska stå. Dj Karlamellen spelar allsköns rock, diverse hits och en och annan flippade bit. Uppe i baren står Helena och Fanny vid mixern och spisar pop i kvadrat!

Så här kan det stå om Nisse har ont om tid och stjäl en text från Rockpartys hemsida:
“Det är dags för The Hives att få en värdig utmanare på tronen. Någon som på allvar utmanar dom om titeln som landets mest energidrivna rockband.
Och den utmanaren heter Royal Republic.
Beväpnade med lika delar frenetisk garagerock, dampig hyperaktivitet och oklanderlig känsla för stil och finess är Malmöbandet Royal Republics debutskiva ”We Are The Royal” en våldsam laddning som kommer att brisera över landet med full kraft.
Eller för att citera Mathilda Dahlgren på Groove: ”Känslan är smittsammare än svininfluensan, men här finns inget vaccin.”
Fast det hade nog kvittat om de svenska landstingen hade försökt vaccinera oss mot Royal Republic. Deras vansinnessväng verkar helt enkelt vara resistent mot den typen av motstånd.
Rocken är rolig igen.
Det är bara att lyssna på det lysande drivet i låten ”Tommy-Gun” och kapitulera för Royal Republic.”

Här kan du läsa en av många snälla recensioner av bandets nysläppta platta, och en om ett av deras liveframträdanden, båda ifrån Muzic.se.

www.myspace.com/royalrepublicsweden

På Spotify har man bara släppt en låt än så länge – för att lura oss konsumenter att köpa cd-skivor. Kanske är du en av de som gör det här denna kväll.