tricks/tricks/tricks

Datum: Lör 09/01 2010
Kostnad: 80 Riksdaler

tricks/tricks/tricks är klubben de tre musikmännen Dennis Lood (Rundgång, Psychic Malmö etc), Micke Svedberg (Pink Flag och Swim Fast Club) och Magnus Bjerkert (Pastell och Adrian Recordings) sedan en tid driver på Babel i Malmö. Denna helg beger sig klubbrävarna och dj-trion ut på en Sverigeturné av det nättare slaget. Debaser Medis i Stockholm och Kafé de luxe är deras tvenne mål.

Musikmässigt har tricks/tricks/tricks en förkärlek för sväng och rytm, såväl elektronisk som analog. Skivbolag som ”DFA” i NY och klubbar som ”Horse Meat Disco” och ”Kill Em All” kan räknas till ledstjärnor. En musikfilosofi där basen finns både hängd över axeln och som ett reglage på mixern. Genremässigt kommer det vandra mellan disco, kraut, new-wave, techno och electro ofta med en ko-klocka inom räckhåll och en punk-attityd till euroforin. Det blir lika delar gamla som nya slagdängor allt utan att du märker det. tricks/tricks/tricks menar själva att de spelar musik för folk som gillar när det svänger men inte bryr sig så mycket om vilka genrer det är som spelas. Som bekant ligger detta nära vår filosofi.

Vid mixern i baren sitter Örjan den ståtlige. Han kommer att spela rock av blandat slag från 70- och 80-talet. Från The Doors till Joy Division (dessa exempel har Örjan inte avslöjat själv, utan det är bara min gissning).

Välkomna!