Kristofer Åström & The Rainaways + Karin Turesson ▀

Datum: Fre 13/11 2009
Kostnad: 120 Riksdaler

Kristofer Åström – mannen bakom Fireside och Hidden Truck kommer till Kafé de luxe med sitt fantastiska kompband the Rainaways. I detta spelar följande musiksjälar: Johan Lindström, Nikke Ström, Johan Håkansson och Flamman. I samband med att Åströms skiva Sinkadus släpptes i våras gjorde man två turnéer, en tillsammans med Laleh solo och en internationell turné som support till A camp. Nu i höst är det dags för en egen klubbturné och då har denne store norrlänning den goda smaken att stanna till just på Kafé de luxe.

Om albumet “Sinkadus” skriver Erik Segerpalm på nwt.se:

Tanken på att göra ett spretigt album utan någon röd tråd dök upp redan under arbetet med förra plattan Rainaway Town. Nu står Sinkadus klar och nog spretar det alltid. Tillbakalutade Come out följs av punkrockiga The Party och kontrasterna fortsätter skivan igenom. Det gör absolut ingenting då Åström lyckas vara spännande både med eller utan skramliga distpedaler. Cyniska Blind Motherfucker med sina rappa, smarta ackordföljder håller Elliott Smith-klass men Sinkadus verkliga pik är en cover. Åströms version av Thin Lizzys A song for while I’m away är verkligen fantastiskt bra.

www.myspace.com/kastrom

Skivan Sinkadus finns även att avnjuta på Spotify.

Kvällens supportkvinna heter Karin Turesson. Hon är uppvuxen och bor i södra Sverige, skriver låtar på svenska och har lovordats för sina stråkarrangemang och träffsäkra texter. Exempelvis låten “Spelkontroll” som handlar om för mkt dataspelande. Hon debuterade förra året med albumet Källan efter att tidigare ha kompat sig igenom den svenska popgräddan och skrivit en hel del filmmusik, bl a till Roy Andersson. Lyssna in Karins klingande dialekt på www.myspace.com/karinturesson.

Praktisk info
Dörrar kl 21, Karin Turesson kl 21.30, Kristofer Åström kl 22.15. Separat entré 120 kr (även spisande och anländande innan kl 22 måste betala entré). Efter konserten, när det bjuds dans till dj, ges hela publiken entré till källaren.

Förköp på Kafé de luxe, som vanligt kostar det en extra tjuga extra till den som köper biljett i dörren – om det finns några kvar förstås.

Vid Dj-rattarna lurar poppojkarna från klubben Sockerlobbyn. Framåt natten lovar de dock att blanda upp popen med allsköns dansanta tongångar. Och det brukar de göra bra!

Kristofer Åström

Foton: André Larsson