First Light

Datum: Lör 28/11 2009
Kostnad: 100 Riksdaler

Upplandsreggaebandet First Light bildades för åtta år sedan och kan stoltsera med en av landets skickligaste besättningar – och därmed en enligt många kritiker jazzbyxetajt liveakt. På scen är det över hela reggaekartan som bandet leker, med en slagsida år rootsen. Alltifrån soul-rockiga inslag i stil med Burning Spear, till snabba intensiva dancehallinspirerade låtar har man på repertoaren. Den stegrande smittande energin sägs obönhörligt få bandets publik att dansa. Som alla riktiga elvamannareggaeband kan man stoltsera med en skicklig blåssektionen utrustad med såväl trombon som saxofon och trumpet. Till mannarnas komp bjuder sångaren Michél León en tät, stundtals malande sång på jamaicanska och mellansnacket på samma språk därtill.

www.myspace.com/thefirstlightband

Kvällens dj-duo kan vi kalla Vikingsson Sound. För, handen på hjärtat, det låter inte lika fräckt med Simon och Linus, eller hur? De båda skivgossarna kommer i vilket fall blanda upp reggaen med hiphop och en del andra dansanta toner därtill.

Uppe i baren spelar Klubbklubbkillarna Kalle och Jacob varken klubbklubbmusik eller britpop (som jag tidigare skrivit), utan kort och gott pop. Och det gillar ju ni ungdomar.

Välkomna!