Lucas Scheffold + Band of Joy

Datum: Lör 17/10 2009
Kostnad: 100 Riksdaler

Entré 21-22: 50 kr, 22-02 100 kr.

Dörrar kl 21, 100 kr, separat entré till kl 23.

Några av lirarna bakom Säljerydsfestivalen bjuder upp till en riktig konsertkväll. Två skivaktuella band från årets festival kommer att gästa scenen för att fira sina skivsläpp med varsin konsert.

C:a kl. 22 spelar Lucas Scheffold Band. De flesta av oss känner igen Lucas från motsatta änden av rummet – det är vanligtvis i teknikbåset vi skådar honom och hans gyldene man. Denna kväll intar han istället scenen med sitt all-star-band, med den piprökande danskan Helle på bas, Hampus Klang på gitarr och danska mästare på såväl dragspel som flöjt. Gitarrvirtuosen
Lucas Scheffold har en lång historia bakom sig som både folkmusiker och som sångskrivare, något som alldeles nyss resulterade i skivan ”Tid”.

www.myspace.com/lucasscheffold

C:a kl. 23.30 skuttar Malmötrion Band of Joy upp på scen. Denna glada trio beväpnad på trummor, bas, elgitarr och Kazoo framför en närmast cirkusaktig högtempo-rock som kan få även de mest garvade lyssnare att tappa hakan och svänga dansbenet på samma gång. Detta band har också kämpat flitigt i studion med sitt nya album ”Buljongtärningen är kastad” – och resultatet är en närmast psykedelisk resa med vid geografi.

www.myspace.com/thebandofjoy

Dj är *Svensken från Diö”, som kvällen till ära kommer att spetsa sin mix av house, pop och electrojazz med lite gamla godingar från Woodstock-eran och en och annan balkandänga av det vildare slaget!

Välkomna, gott folk!