Källarrock! The Animal Five + Momofoko ▀

Datum: Lör 19/09 2009
Kostnad: 100 Riksdaler

Återigen håller vi hela kåken öppen för fest – restaurang, klubb och veranda. Kom i tid, två grymma konserter med start ca 23!

Malmös mest oförskämde rocksångare och frontman, Martin von Inghardt är tillbaka med mannarna i bandet The Animal Five, med både ny platta och nya kläder.
Bandet har, bla genom inspelningar i Gula Studion, skaffat sig ett rekorderligt malmösound, men rockat upp det rejält jämfört med andra av stadens pophjältar.
Första albumet som är ett minialbum på 6 låtar är producerat av Marco Manieri. Första singeln “Sharks” togs emot ganska kyligt även om videon blev omdiskuterad för sitt “billiga” utseende och komiska innehåll. Martin von Inghardt sade i en intervju “Det kostar att se billig ut, fråga Dolly Parton”. Bandet har turnerat flitigt i såväl Sverige som Tyskland och även i Luxemburg, där det sägs att bandet flög i konflikt med Pink. Tillsammans med pop-artisten Kristian Anttila släppte bandet singeln Turning Vorgen år 2009.
Oväsentligt är månne att bandet ibland ackompanjeras ibland av Papa Joe på Orgel? Vem är Papa Joe?

www.myspace.com/theanimalfiveplease

Denna strålande premiärlördag bjuder även smått fenomenala malmöbandet Momofoko på sin eklektiska rockpop. Ta electronica och gör det på det traditionella sättet, med gitarr, bas, trummor, sång, och lägg till en svänging percussionist så får du Momofoko! Deras driviga musik har bland annat beskrivits som “besinningslöst avgrundssväng” och denna skånska sextett vill sparka liv i lyssnaren och transformera denne till en euroforiskt sprattlande varelse. Högsta betyg av Anna Gustavsson i Groove med citat som: Fy fan vad bra! Äntligen, ÄNTLIGEN, riktigt bra musik att dansa till! Momofoko visar var skåpet ska röja och får mig att vilja festa tills jorden slutar snurra… Dessa sex låtar är perfektion.

Här finns Momofokos musik att avnjuta: www.myspace.com/momofoko.
Och video att glutta på.

Kvällens dJ’s Tove & Josefin bygger sin sedvanliga, dansanta musikmix med pop i fundamentet.

The Animal Five

Foto: André Larsson