OBS! Ändrat program! Gunnar Källström & Fridens Liljer

Datum: Lör 29/08 2009
Kostnad: 100 Riksdaler

För att ni alla ska få uppleva detta underbara band, har vi bestämt att flytta upp konserten i restaurangens intima och tajta miljö. Så när stämningen är den rätta, kl 23 till midnatt nån gång tränger bandets 7 musiker ihop sig på scenen och spekar av ett dragigt set.

Dj Tibbelito bjuder på balkan, world, rock, pop och annat under kvällen.

_Från första mötet i januari 2004 har GK&FL medvetet arbetat mot ett sound hemmahörande i 30-40 talets hotjazz. De ville linda in den svenska fäbodtrallens vemod i lätt cigarettrök från underjordiska klubbar! Varje medlems musikaliska referenser har dock fritt fått flöda vilket givet vid handen en god personlig gryta med örter från hela världen!

Texterna vilka ofta är skrivna i balladform på visors vis vandrar fritt mellan buskis och bråddjupt allvar. De kan handla om kaffe och toapapper eller förlorad livslust.

Debutskivan såg dagens ljus i september 2004, sedan dess har bandet flitigt konserterat i hela landet. Eftersom det musikaliska uttrycket är förhållandevis öppet spelar de på och i alla möjliga sammanhang. Visfestivaler, jazzklubbar, bibliotek, krogar, konsertlokaler, skolor, fester, inget är dem främmande!

Platta nummer två, “Synd och skam”, samt tre, “Krumsprång” släpptes 2006 respektive 2008 och är gjorda enligt samma koncept men till skillnad från debutskivan inspelade i stereo! Det senaste och högaktuella albumet släpps nu i sommar och har namnet “Prästens kråka”._

www.myspace.com/gunnarkallstrom