Fetkväll! Music Is The Weapon

Datum: Lör 18/07 2009
Kostnad: 100 Riksdaler

Vi öppnar denna strålande kväll upp hela huset, och fläskar på med sedvanligt sommarös ovan jord plus livemusik och diskodans kvällen lång i källaren! Där splelar 11 grymma och rutinerade musiker från Stockholm Afro-beat (en genre som blandar amerikansk jazz och funk med västafrikansk highlife) så det växer bananer plastväxterna! Räkna med salig sommardans!

Musikkollektivet Music Is The Weapon startade som en hyllning till en av Afrikas största musiker, Fela Kuti, och spelade uteslutande hans låtar. Men med tiden har det tolv man starka bandet gått vidare och skrivit egen musik. Fortfarande i samma anda, men med sin egen unika stil. Bandet tar musiken in i 2000-talet och gör sin version av den musik som Fela Kuti en gång skapade.

I januari spelade de in sin debutskiva med eget material som släpptes i början av maj. Redan innan skivan kommit från tryckeriet hade bandet fått uppmärksamhet i tidningar (bl. a DN På stan) på bloggar och i radio (bl a. både av P3 Rytm och P3 Lab).

Som alltid på bandets spelningar kan publiken förvänta sig medryckande blås, hejdlöst sväng och magiska rytmer i Tony Allens anda under en svettig kväll med stenhård, passionerad nigeriansk funk.

Du kan hitta några låtar från CD:n på vår myspace-sida. Där gästar artister som Daddy Boastin, känd bl a. från sin tid med The Latin Kings, och skivaktuella poeten Lasse Fabel.

Få upp tempen på www.myspace.com/felatribute
Och läs mer om Fela Kuti HÄR.

I källaren spelar Dj Dompan afro, funk, motown, rock n’ roll och annat som värmer själen och får dansbenen att vibrera!

På övre dansgolvet står Dj Tove och Caroline för ett snävare men fullt lika dansant indiepoptema.

Och på Verandan är det Dj Lapropa som spisar undergroundhiphop och kanske lite reggae därtill.

Kort och gott – en enastående kväll är att vänta!