Dan Viktor + Lars Demian

Datum: Fre 10/07 2009
Kostnad: 150 Riksdaler

Två strålande artister som tidigare gjort succé på Kafé de luxe kommer tillbaka i ett nytt underbart sammanhang! Separat entré till detta arrangemang och vår vanliga fredagsklubb – men den som löst biljett till Demian/Viktor får halva priset på klubbentrén. Dörrar kl 22, konsert 23. Förköp på Kafé de luxe 150 kr, eventuella kvarvarande biljetter säljes i dörren för 20 kr extra.

Dan Viktor Andersson från byn Gullvalla i norra Västmanlands djupa tajga, är en av våra nya stora visartister och låtskrivare. Hans mycket originella sceniska utspel i kombination med det egna materialet fascinerar och hänför en allt större publik för varje år. Dan Viktor har gett ut 7 skivor i eget namn, inklusive den kritikerhyllade “Dan Andersson sjunger Dan Andersson”, och producerat ett dussintal plattor åt allehanda artister. Han har mottagit det prestigefyllda Fred Åkerström-priset för sina sceniska prestationer och nyskapande visdiktning, Ted Gärdestad-stipendiet, Skap-stipendium, Stim-stipendium etc, varit Grammis-nominerad, sjungit nyheterna i P4 Göteborg och P3, gjort ca 200 spelningar om året sedan år 2000, och blivit beskriven som en visans Charlie Chaplin. Dan Viktor är också medlem i band som t.ex Idiotteatern och Gunnar Källström & Fridens Liljer.

Lars Demian föddes i halmstad i slutet av femtiotalet och började spela piano för kantorn i Söndrums församling som liten pojke. Han spenderade sina tonår med att köra moped, dricka mellanöl
och spela farfisaorgel i lokala rockband. Anslöt sej till den resande cabaretgruppen Something Else I mitten av 80 talet. Skrev manus och musik till kultförklarade barnprogrammet Ika i rutan.
Soloprojektet inleddes genom att Demian snickrade ihop några sånger och började spela på mosebacke etablisement. Trots att man var fem i orkestern, och bara två i publiken fick han skivkontrakt med Alpha Records som ledde till fyra album och några singlar i tidigt nittiotal, med låten “Alkohol” som största enskilda framgång. Efter musikalframträdanden, nepalresor och turbulent privatliv har denne artist åter tagit si samman, skaffat barn och fått fart på musikkarriären på nytt. Han släppte förra året sitt 8de album ”Välkommen hit” på eget bolag.

Då och då under denna sommar gör Dan Viktor gemensam sak med kollegan och polaren Lars Demian. Detta är en av dessa magiska kväller. Det bjuds på en skön blandning av stilar; chanson och kupletter blandas med rotblues och rockabilly när två av Sveriges bästa scenpersonligheter drabbar samman i ord & ton inför en häpen publik!

www.danviktor.com
www.demian.se/

Under kvällen spelar dj Tibbe väl valda visor, visrock, progg och annat passande. Vi stänger lokalen när ni går hem, dock senast kl 02.

Välkomna!