kl 21: Klubb Super8 - “Träfracken” (Sverige 1966)

Datum: Lör 25/04 2009
Kostnad: 50 Riksdaler

Träfracken (Sverige, 1966)
Regi: Lars-Magnus Lindgren
Längd: 83 min

Sänk filmen i mullen och låt den vila i frid.
Aftonbladet

Handling:
Vivi Sander lever ett hårt liv och försöker tvinga sin familj att sälja gården för att betala av sina skulder. Efter en bilolycka hamnar Vivi under den perverse doktor Westers vård. De finner varandra i sina sadistiska böjelser, något som inte gillas av personal och övriga patienter. Vivi hittas snart med en skalpell i bröstet och misstankarna riktas mot flera av de personer som hyst agg mot henne.

Träfracken bygger på Jan Ekströms prisbelönta detektivroman från 1963 och är regisserad av Lars-Magnus Lindgren, mest känd för bland annat Änglar, finns dom? (1961). I rollerna syns bland andra Gunnar Björnstrand, giganternas gigant Heinz Hopf, Margaretha Krook och Allan Edwall. Filmen blev nyligen återutgiven på DVD av Klubb Super 8 och det är den versionen vi kommer att visa.

Kolla mer på klubb super 8:s sida

Efter bion, slungas möbler ur rummet, och lämnar plats för den skinande dansparketten där dj Anna Lindström håller i fanan denna kväll. Filmpågarna beger sig samtidigt en våning upp till dj-mixern i baren för att bjuda toner i skiftande färger. Förvänta er fjorddisco, soul, krautpop, finsk psych, Phoenix & raggarrock.