Deportees

Datum: Fre 08/05 2009
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar kl 21, på scen 22. För den som önskar lösa entré endast till vanliga klubben (80 kr) går detta fint – då ges entré till danskällaren efter konserten – ca 23.30.

Vi får alla besökare som inte kom in på The Hives och är sura
Sa sångaren Peder Stenberg skämtsamt i en intervju till DN.

Året var 2003, bröderna Stenberg och Lidström hyrde en studio över helgen för att spela in lite musik med några vänner. Resultatet av denna helg var en tvåspårig CD som sporadiskt skickades till olika människor inom musikindustrin men som direkt drog uppmärksamhet till sig. Peder Stenberg får en kort tid efter detta ett samtal från skivbolaget Dolores, och ombeds spela upp låtarna via telefon. Innan samtalet är slut så har Dolores bestämt sig för att signa bandet. Det var början på Deportees resa från de norrländska skogarna till resten av vårt avlånga land för att bjuda oss dödliga på en klockren blandning av pop, funk och folk musik.

Med radiohitar och grammisnomineringar i ryggen är Deportees ett av Sveriges popstoltheter. För tillfället spelas

Samarrangemang med Kulturföreningen Kristina.

www.deportees.se
www.myspace.com/deporteesmusic

Support står Kristoffer Jonzon för. Denne skånske popman var här i höstas – då i sällskap med välkände poeten Bob Hansson. Tillsammans bjöd de båda en härlig musik- och poesiföreställning med namnet “Heja Världen Show”.

Makten över musiken i källaren hela kvällen har dj-kollektivet Kf Kristina, med nyss hemvända Sigrid i spetsen. Sansad indiepop kommer under kvällens lopp utvecklas till en allt mer dansant blandning av pop av alla de slag.

Ungefär samtidigt som Deportees bestiger källarens scen, kastar Kockvictor både kockhatt, kockbyxa och kockskor i fritösen – och plockar ur blast-chillern sin glänsande aftonkostym. Så sätter han igång och spela skivor i baren. Musikstil: Kockrock.