Eva Eastwood

Datum: Fre 13/02 2009
Kostnad: 160 Riksdaler

Obs! Den som inte kommer för konserten, utan vill njuta en vanlig utekväll de luxe kan lösa en 80-kronorsbiljett i entrén från kl 22. Efter spelningen, ca 23.30, öppnar sedan dansbanan upp för hela mänskligheten!

Insläpp kl 21, konsert 22. Förköp 160 kr, endast på Kafé de luxe from ons 28 jan.

Få artister kan visa upp en lika skiftande och mångsidig karriär som Eva Eastwood.

Hon har gjort rockabilly på engelska lika trovärdigt som hon har återuppväckt den svenska 50-tals schlagern. Albumet “En ny stil i stan” från 2004 lät som om någon hade hittat ett outgivet Siw Malmqvist-album från 1959 och när hon sommaren 2005 framförde låten “Vårt liv i repris” i Tv-programmet “Allsång på skansen” upptäckte hela Sverige vad som redan var en superhit i landets alla raggarbilar.

Då hade hon redan hunnit skaffa sig en liten men inbiten publik utanför Sverige. Ett av Evas många fans runtom i Världen är till exempel den amerikanske producenten Bob Johnston, som gjort sig odödlig genom att producera Bob Dylans båda mästerverk “Highway 61 Revisited” och “Blond on Blond”.

Eva Eastwood musikbana började tidigt. Redan 1989 körade hon tillsammans med sin syster åt Jack Scott under hans första Sverige turné. Det blev inkörsporten till 50-tals musiken.

Eastwood har erbjudits omfattande kontrakt av amerikanska skivbolag, men i kärlek till familj och hemland valt att stanna i gamla Sweden. Och det är tur för tusentals fans här i landet, och i synnerhet för oss som besöker Kafé de luxe denna kväll.

www.evaeastwood.com

Efter spelningen väntar dans till både dj Schitzofrän och Ingelinge Dans. Pop, rock, world, electro och allt annat underligt, skönt och en aning dansant kommer att spisas i vild mix.

Dj-vännerna Funkypants och Bob har båda blivit sjuka, så kanske kommer bar-mixern stå tom denna kväll. Om inte DU hör av dej illa kvickt förstås!