Nordpolen + Safari Sound System

Datum: Lör 27/12 2008
Kostnad: 120 Riksdaler

Nordpolen är det nya, tuffa. Liveelectropop på liv och död. Om Norpolen kan man läsa varma ord i princip alla de etablerade tidningarna, tex Svd skriver:

“I en rockkultur som vördar sina silverrävar och där även branschens ynglingar vill ge sken av att bära på en medelålders livserfarenhet kommer 22-åriga Pelle Hellström instormande redo att kämpa till sista blodsdroppen för sin svartvita världsuppfattning.

Under namnet Nordpolen vägrar han att spela med i sin generations lillgamla manér och följa den allmänrådande ack så gubbrockande agendan.

Debutskivan är skapad ihop med The Tough Alliance och hade världen bara varit logisk hade Nordpolen inte haft sina rötter i Uppsala utan i Göteborg, den svenska vaggan för både ångestattackerad verklighetsuppfattning och elektronisk danspop som längtar till Sydeuropa.

Öppningsspåret Har inte tid kombinerar en Henrik Berggrensk poesi med omsorgsfullt inbäddade elektroniska popgångar och hade det inte varit för att Nordpolens insats verkar vara helt på liv eller död hade en rad som ”jag vet inte hur man gör/om fem år är jag civilingenjör” (från spåret Under) kunnat tolkas som humor­. Nu är det i stället ett allvarsamt konstaterande.

På Nordpolen handlar lika mycket om Nordpolen som den handlar om framtiden.

Det här kan vara precis det som musiksamtiden behöver för att komma loss ur sitt ­rådande 50-plusperspektiv.”

http://www.myspace.com/nordpolen

Sen bjuder Dj Klas Sivertsson, om jag känner honom rätt, en alldeles perfekt musikmix av främst pop och hiphop, till största delen av elektronisk kvalitet.

Uppe i baren skådas och skålas Dj Mad Medina och Dj Lapropa mitt i sin vrickade mix av reggae, hiphop, pop, rock och allt möjligt annat.

Dessutom Underjordisk reggaefest med dj Shirkhan & Sammy K från Safari Sound i Malmö. Gunga igång på www.myspace.com/safarisound och originalbangarang.blogspot.com.