The Guild

Datum: Lör 14/02 2009
Kostnad: 120 Riksdaler

Två år efter den redan klassiska debuten är The Guild äntligen färdiga med vad många kallar “Den svåra andra skivan”. -Vad är det som skulle vara så svårt? undrar Sylvester Schlegel, sångare och låtskrivare i bandet. -Att bygga hus, transplantera lungor och döpa orkaner, det är svårt. Detta var mycket lätt. Bra musik ska inte tvingas fram, det handlar om minsta motståndets kraft. Att känna efter och följa med, låta musiken spela sig själv.

“The Golden Thumb” är inspelad i Malmö och Stockholm och producerad av Jens Andersson i The Ark -Vi har arbetat efter “barn i leksaksaffär”-principen. Vi är brända barn som ännu inte skytt elden. Kära barn med många namn…..bagarns barn.
“The Golden Thumb” är en hyllning till handens viktigaste finger.
-Alla som har liftat eller ersatt en napp vet vad vi menar… säger Sylvester.

Sylvester Schlegel till vardags trummis i The Ark men även sångare och låtskrivare i The Guild. I The Guild ingår även medlemmar ifrån Dungen och Empire Dogs men de vill inte kalla sig för supergrupp.”Nej supergrupp klingar inte helt roligt. Vi råkar bara spela i en massa olika band samtidigt”, säger Sylvester.

Pressen om” The Golden Thumb ”:

“Ett mästerverk ligger inbäddat i spår tio på detta album.”
Martin Theander, 7/10 Sonic

“Och om någon därute tvivlat på The Ark-trummisens förmåga att sjunga och skriva egna låtar, ja då kan ni sluta nu.”
Jan Andersson, 4/5 Göteborgs Posten

“Så, i min säck är The golden thumb årets julklapp. Och Sylvester har en alldeles för bra röst för att sitta längst bak och hålla takten i någon glamorkester.”
Emil Sandgren, 5/6 Ystads Allehanda

DJ: Denna afton bjuder ALICE från Malmö-baserade klubben
Everybody gets lonely sometimes_ på en hiskeligt dansant Soul & Indie-upplevelse. Alice utlovar svett på dansgolvet. Detta gäller förhoppnigsvis även på de kroppar som rör sig över själva golvet. Alices lag lyder: “Ner på golvet och upp i taket och step & spin. Danssteg i kontakt med rummets alla 3 dimensioner. Det handlar enbart om dans. Allt annat lämnas åt slumpen och må likväl gå åt skogen. Ingenting förstör en perfekt dansafton. Vi tror på dans! Tillsammans ska vi dansa in i ån!”