Oomaigoosh - persisk 70-talspop!

Datum: Fre 14/11 2008
Kostnad: 100 Riksdaler

Oomaigoosh är det nya Malmöbandet som drar fram persiska 60-70 tal låtar ur garderoben….

Franska Rivieran & rock n roll möter hissmusiken och det svänger mer än någonsin! Detta är en unik blandning av människor sammansatta för denna speciella afton. Ur hysterin föddes och möttes bandet Oomaigoosh. Bandet böjer knä för den världskända ”the one and only” drottningen, divan, lärkan – Googoosh. På ett alldeles finurligt sätt tolkar och blåser bandet liv i hennes persiska 60- och 70-tals pop rock hits, då det i Tehran sjöngs, skålades och dansades på kabaréer, på gatan och hemma. På den tiden då allt hände, då det var tillåtet och inte förbjudet. Och eftersom låtarna finns kvar vill vi inte att ni går miste om magiken och sagorna de berättar.
Som frontfigur och sångerska har Oomaigoosh skådespelerskan Bahareh Razekh Ahmadi, känd från bla succéföreställningarna ”Jösses flickor” och ”Kalla det va fan du vill”. Den fantastiska exklusiva orkestern består av medlemmar ur bla Tummel, Östblocket, Red ,Helsingborgs symfoniorkester.

www.myspace.com/oomaigoosh

Dj Jag som väljer musiken denna kväll lovar att bjuda musik från alla Världens Världsdelar, bara han kommer på vilka dessa delar är. På menyn står förutom sk världsmusik också pop, funk, sextiotalsslager, sjuttiotalsdisko och enstaka elektromelodi. Dj Jag heter som han gör, dels för att hans Renault 12 har dessa bokstäver på sin skylt, dels för att det faktiskt är just jag.

Uppe i baren sitter unge herr Agermark och spelar lite mörkare rytmer.

I snålblåsten på Verandan huttrar T-bone & Hakim vid sin gubbrocksdoftande grammofon.

Välkommen!