Doctor Blues + Brian Kramer

Datum: Lör 06/12 2008
Kostnad: 120 Riksdaler

Karin Rudefelt och hennes fantastiska bluesdoktorer spelar sedan många år tillbaka eget material och blandar gärna in mycket influenser från rock, funk och jazz i det de gör. Resultatet blir en tung och rockig blues med mycket skaparglädje och stor variation mellan låtarna -omtyckt att både lyssna på och dansa till. För att fira tillkomsten av bandets nya skiva, Magic Brew, med 18 heta spår, bjuder man ikväll på denna spelning. Skivan är en riktig voodoo-dekokt som bandet själva tycker speglar bredden i sitt sound.

Denna glimrande releasefestskväll har bandet en gästartist, som inleder kvällen med ett lite mer lågmält nummer, Brian Kramer!
Brian Kramer är född och uppvuxen i Brooklyn, New York. Han har gått i den långa bluesskolan, bl.a. med Junior Wells och Buddy Guy som läromästare, och har under sitt artistliv spelat tillsammans med storheter som John Mayall, Taj Mahal, Mick Taylor, Otis Grand, Bobby Rush, Jimmy Dawkins, Bob Brozman, Bernard Allison, Eric Bibb och Sven Zetterberg. Nu kan han snart även lägga Karin Rudefelt & Doctor Blues till denna lista.
Brian ser bluesen som ett verktyg för att lyfta sig över de vardagliga mödorna, ge styrka och perspektiv , inte minst som barn i Brooklyn. På Kafé de Luxe kommer vi att få ta del av hans tolkningar av den ursprungliga Deltabluesen från USA:s sydstater.
Karin Rudefelt & Doctor Blues har ofta stött på Brian på bluesfestivaler runt om i landet, och spelningar i Stockholm bl.a. Omsesidigt tycke har uppstått, och det är en stor glädje att få förena musiken under Doctor Blues releaseparty 6/12!

Artikel från senaste giget i Motala (som säger lockat åskådare även till denna kväll!) finner du HÄR

www.doctorblues.se
www.briankramerblues.com

Lokala bluesdiggare spelar skivor under kvällen, och får framåt natten sällskap av Dj Schizofrän som blandar upp de blåa tonerna med gammal soul, funk, pop och världsmusik.


Dörrar 20.30
Brian Kramer spelar kl 21.
Doctor Blues: Konsert kl 22 samt Kortare klubb-gig 23.30

Bluesklubb till våren!
Passa under kvällen på att signera listan för vidare info om kommande blueskvällar – till våren kommer Kafé de luxe i samarbete med ett gäng av stadens skönaste bluesräfvar erbjuda blues en gång varje månad!