Reggae Night!

Datum: Fre 24/10 2008
Kostnad: 100 Riksdaler

Här länk till en liten dunkel film från verkligheten i underjorden just denna kväll: Kom på Kafé de luxe

Denna kväll gästas vår nobla källare av tung baktakt i två akter.

Först ut på scenen redan klockan 23 är skivaktuelle The Key. Heikki Karlsson som artisten egentligen heter producerar till vardags all sin musik själv hemma i sin källarstudio. De samhällskritiska texterna på engelska får enligt utsago “lyssnaren att reflektera
över vår vardag här i världen”, så vaxa dina geniknölar och odla ditt bästa tänkarskägg. The Key sägs också vara “ett levande bevis på att det går att kombinera modern musik med meningsfulla texter”. Kom och syna honom i sömmarna och valsa med i takterna!

Framåt spöktimmen är det sedan dags för Fredrik Mikaelsson att äntra scenen. Om du tycker att artistnamnet hans inte klingar på rootsreggae, kan jag berätta att Jimmy Cliffs flicknamn var just “Mikaelsson”. Live blanda Fredrik Mikaelsson blytung Roots med klassisk ska vilket forcerar publiken till dans. När tiden inte spenderas på vägarna snickrar Mikaelsson på sitt andra album som planeras släppas till nästa sommar. De svenska texterna och energin på scenen lär inte lämna varken rumpor eller sinnen oberörda.

De båda reggaeartisterna backas upp av det 7 man starka kompbandet Sunshine Rebels som får dig att vilja gunga med, hoppa och dansa till rytmerna.

Mer info om artisterna på:
www.fredrikmikaelsson.se
www.fyraett.se

Dj H-M – en av Kirunas eldigaste brazilianska DJs, tar tredygnståget för att blanda loss i DJ-båset. Han ser till att kvällen blir komplett, med salig dans till blandad musikkonfekt. Räkna med reggae, ska, pop och latin av både ny och het och gammal god kvalitet.

Uppe i baren finner du Dj Funky Pants och Marty Party, som i vanlig ordning spisar skön och funkig musik av ala de slag.

På verandan bjuder Bullet-Adam, som är hemma över dagen och vänder mitt under succé-europaturnén, både stärkande drycker och melodier – Bob Dylan, Beatles och annat halvrockigt utlovas. Och vem vet, kanske avrundas kvällen med bandets egen klassiker “Bang your head”?

Välkomna!