Kristian Anttila

Datum: Lör 01/11 2008
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar kl 21, 18-årsgräns fram till 22, sedan 21-årsgräns. Konserten startar mellan 23 och 23.30.

Räkna med glitter och glans när Göteborgs hårfagre Indiepopkonung Kristian Anttila kommer hit för att speka loss i källaren. Eftersom Anttilas mor är finska och hans far bulgar är han tvungen att sjunga för att svenskan ska klaffa riktigt. Och det gör den vill jag lova, i skön samklang med spirande, famlande men ändå fartfylld indiepop.
Tidigare i år släppte Kristian Anttila sitt tredje album Lille Napoleon, om vilket Jenny Cahier på Östgötacorrespndenten skriver följande:
_“Anttila låter som produkten av en het kärleksnatt mellan Kent och Håkan Hellström. Visst, referenserna är fortfarande oerhört uppenbara vad gäller obegripliga Kent-texter och sprittande Håkan-refränger. Men pop handlar inte om att uppfinna hjulet igen utan om att väcka känslor. Och denna konst bemästrar Kristian äntligen till fullo.”_
Kristian Antilla har spelat musik på Hultsfredsfestivalen, Arvikafestivalen, Storsjöyran, Peace & Love och Emmabodafestivalen, Lokal Bar m.fl. Han har även spelat fotboll med små, små barn i Linnéparken. Nu spelar han här (musik alltså)!

www.kristiananttila.com
www.myspace.com/kristiananttila

Rinkabypojken jobbar hårt i dj-båset vill jag lova, blandar indie med motown och alla möjliga gamla och nya godingar som lockar till dans.

Männen bakom Klubb Super 8 och kvällens film Curse of the Crimson Altar tar sig framåt kvällen an mixern uppe i baren. Jag skulle kunna tänka mej att de spelar såväl utrikes indiepop och inrikes proggjazz av äldre slag, men vad vet jag? Kom så får du se – och höra.