Alice in Videoland

Datum: Lör 07/06 2008
Kostnad: 100 Riksdaler

Alice in Videoland är ett synthigt rock/punk/pop band, band som klev officiellt in i musikvärlden den 18 maj 2002, de är kända för sin säregna och nyskapande stil. Själva kallar de sin musik för electropunk. Namnet är taget ifrån C64-spelet “Alice in videoland” (Audiogenic) från 1984.

2003 släpptes den första singeln ”Dance with me” som satte fart på bandets karriär. Bandet har vunnit priserna årets bästa nykomling 2005 och årets artist 2006 på SAMA-galan. Man har också gjort ett hundratal spelningar där Arvikafestivalen med en förtjust 5 000-hövdad publik varit den största.

Gruppens andra skiva, “Outrageous”, kom ut hösten 2005, och är musikaliskt en fortsättning på samma spår som debutalbumet ”Maiden Voyage” inledde: en blandning av synth, pop, retrosynth, disco och punk som här är mer koncentrerad, tyngre och lite tuffare.

Toril Lindqvist som jämförs smått med Gwen Stefani och spelade tidigare gitarr i bandet The Models innan AiV blev till. Basisten Johan Dahlblom blev medlem i bandet runt 2003-2004 och ersatte Anders Lundgren. Efter att Calle Lundgren också lämnat bandet anslöt sig syntharen Dominique.

Utomlands har bandet genomfört spelningar i Ryssland, Finland och Lettland och man har även gett ut skivor i USA, Kanada och Frankrike.

Bandet är aktuella med albumet ”She’s A Machine” där samarbete med bland annat The Sounds finns med samt med en del spelningar runt om i landet. She’s A Machine är hårdare men har ändå det klassiska AiV-soundet. Skivan släpps i flera länder utomlands, i bl a USA, Mexico, Australien, Ryssland och Kanada.

www.aliceinvideoland.org/aliceinvideoland

www.myspace.com/aliceinvideoland