Driz and the alarms

Datum: Fre 30/05 2008
Kostnad: 100 Riksdaler

“Det är lätt att tro att Mat-Tina är den enda i Helsingborg som vet hur man blandar goda ingredienser. Men genom att sno medlemmar från grupper som Kung Kodum, Bröder Glöder, The Almighty Bobby Knajhts och Kuriosa kan man säga att Driz and The Alarms huvudman Kristoffer Granath plockat russinen ur kakan som varit nordvästra Skånes reggaescen och nu står med alla de ingredienser som behövs för att skapa det mest nyskapande och intressanta reggaesoundet i Sverige just nu, ett sound som kallats reggaeclash (jmfr. electroclash) men skulle lika gärna kunnat kallas new wave-baktakt.

Driz and The Alarms högst varierade debutalbum spänner över de söndriga beatsen i “The Walls” via den bluesiga gospeln i “Clapsong” till första singeln “Bam Bam Bam” i galet ska tempo. Därimellan trängs soul, hiphop och disco i baktakstolkning. Med prominenta gäster som allt från punkbandet Royal Stakeout till Lasse Fabel kan ni själva räkna ut exakt hur galet detta är. Dessutom har danska Pharfar (den numera tragiskt avlidna danska dancehallstjärnan Natasja´s producent) på Food Palace Music producerat ett av spåren.

Missa inte heller den galna videon till första singeln “Bam Bam Bam”, som är producerad av den Guldbaggenominerade Nic Schröder.”

www.i-ration.se

www.myspace.com/drizthealarms

DJ: Razmus (reggae, hiphop, arenbi mm)
Bar-dj: Jens med mustachen (kult-rock n’ roll av äldre fabrikat)