kl 19-21: Loke, Världens Vackraste Orkester & Olivia Bergdahl

Datum: Fre 02/05 2008
Kostnad: 80 Riksdaler

Obs! Tiden: 19-21

en tidig helkväll av vismusik och poesi

Det finns i nuläget ytterst få situationer som den självutnämnde “Underground-Visans Härförare”, Loke från Göteborg inte uppträdit i. Allt från rock- och visfestivaler i hela norden till punkklubbar, kulturhus, ungdomsgårdar, 18-årsfester, vallgravar, skolor, läkarföreningsårsmöten och “vanliga” konsertlokaler har gästats av denne dramatiske och högljudde streetfighter-trubadur. Senast han var på besök hos oss, för snart två år sedan, fyllde han stället till bredden en söndagskväll.

Scenen delar denna kväll Loke med estradpoeten Olivia Bergdahl, svensk mästare i Poetry Slam 2007. Sin blygsamma ålder till trots har hon skaffat sig imponerande rutin – hon har uppträtt på Hultsfreds- och Arvikafestivalen, Världspoesidagen i Stockholm, Göteborgs Stadsteater samt flera gånger arbetat åt Riksteatern. Olivia saluför sig själv på estradpoesi.com med frasen: “Känner ni någon gång för att få lite tonårsångest slängd i ansiktet på er så får ni gärna kontakta mig, så kan jag läsa eller skriva några rader.”

www.lokeloke.se
www.myspace.com/lokeloke
www.oliviabergdahl.se

Som första akt denna kväll ser du Världens Vackraste Orkester, med tidigare Kafé de luxe-bartendern Stina Künstlicher i en av huvudrollerna. Stina och hennes medmusikant Natasja Holmboe kommer att bjuda egna och snodda låtar i en salig blandning. De har ingen redig hemsida, men tipsar om www.myspace.com/misserabel. Tryck på länken och se vad som sker…

Under kvällen spelar dj Papa Jah allsköns progg, reggae och vismusik, och vid tiosnåret får han sällskap av dj Fidel Claustro vilket kommer svänga in musiken på en mer dansant bana – med hiphop och pop.

Välkommen!