Skilla

Datum: Lör 17/05 2008
Kostnad: 100 Riksdaler

Experimentell och fartfylld folkpoprock från Malmö

Så här skrev nån nån gång i nån tidning, tror jag:
“Det är inte ofta man går ifrån en livekonsert med mer energi än när man kom, men detta lyckas Skilla från Malmö med! Femkvinnabandet levererar en alldeles egen version av pop/rock med folkmusik- och baktaktsinslag. Den karismatiska sångerskan har en stark stämma som kan liknas vid PJ Harvey, Gwen Stefani, Alanis Morissette och Björk och backas upp med många stämmor från de andra musikerna i bandet. De annorlunda, kraftfulla melodierna fyller en med glädje samtidigt som den får en att vilja gråta. Se skilla och låt er omfamnas av gunget. Det är bara en tidsfråga innan det hela brakar loss.”

www.myspace.com/skillaswe

www.skillatheband.com/

Dj Nancy the Man (Nancy Records) kommer i sedvanlig ordning, helt utan skam i kroppen, att blanda hits och antihits från fornstora dagar till nutid. Pop, electro, hiphop, soul & reggae står på menyn och vig som han är kanske jockeyn även slinker in på lite folkrockiga tongångar, kvällen till ära…

Bar-djs är inga mindre än Nea & Bess som utlovar rytmer från världens alla (17?) hörn – och streetfeeling, kanske hiphop, soul, arenbi och reggae?