Klubb Super 8 ger: Shogun Assassin

Datum: Lör 15/03 2008
Kostnad: 50 Riksdaler

Då var det dags för Klubb Syper 8 att visa säsongens tredje film och valet föll denna gång på ännu en rulle som Tarantino inte kunde klarat sig utan. Nämligen Shogun Assassin (1980). Utan den, ingen Kill Bill. Mycket kan sägas om denna svärd-film.
Ser man på nätet finns det en djup fascination över filmen. Vissar gillar, vissa är skeptiska de luxe men gillar liksom ändå. Det gillar vi. Eller vad sägs om kommentarer som: “Ninjor i vart enda buskage och knivar i var enda purjolök!”, “Besitter ändå ett visst underhållningsvärde, fast inte genom rafflande action, utan snarare genom b-films charm, inverterade sir Lancelott-löpningar och viss Picassos äventyr-känsla…” eller: “Javisst är den mästerlig! Mitt enda problem nuförtiden är bara att jag inte kan leva mig in lika helt och fullt i såna här filmer som när jag var tio tolv år!! Såg denna ca 20 gånger på raken när jag var tolv,och var fullkomligt uppslukad!!! Ah såna tider såna tider!!”

Handling (för den som mot all förmodan skulle vara intresserad):
För länge sedan fanns en mäktig samuraj som troget tjänade sin Shogun. Shogun börja få paranoida tankar om samurajen. Han skickar ett gäng ninjor. Men ninjorna fixar inte sitt uppdrag och råka döda samurajens älskade fru. Samurajen påbörjar tillsammans med deras son en resa i hämndens tecken.

Vi säger: vi ses i källaren med japanska tongångar och våta svärddrömmar!

Mer info kolla Super 8 vår hemsida: ks8vaxjo.wordpress.com