Releasefest Antilulu

Datum: Lör 26/01 2008
Kostnad: 100 Riksdaler

Denna kulturnatt bjuds passande nog kulturmusikreleasefest på Kafé de luxe. Antilulu är ett alldeles nytt Malmöband fullt med rutinerade musiker, många med rötterna här i staden. Musiken som tillhör den allför sällan avnjutna gubbrockscowboydiskogenren svänger så att det står härliga till. Nedan en text från Nationalencyklopedien:

“Antilulu är bandet som trots avsaknad av brylcréme och polisonger ändå är så mycket mer rockabilly än vad någon trodde var möjligt. I dagarna släpper DOMP deras första EP ”Lost on the road to Antilulu”, och det osar av både talang och nalkande succé ifrån denna sextett av stiliga stadscowboys. Antilulu svävar fritt i gränslandet mellan bluesinfluerad rock och ohederlig country, och har lyckats skapa ett gäng skönt skitiga låtar med klara vilda-västern-tendenser utan att för den sakens skull göra avkall på den intimitet och närvaro som är deras signum. Lägg till sista spårets känsla av sakral sydstatspastor, och du förstår själv att de lanserar en stilsäker debut med imponerande låtmaterial, skarpa ljudbilder, och inte minst sång från en mäktig pipa som skulle ha gett Eilert en plats bland körtjejerna. Antilulu är kanske inte lika hårda som Clintan eller Charles Bronson, men med sitt gjutna sound kommer de ändock att få vuxna män att gråta av avund…”

EP:n ”Lost on the road to Antilulu” finns till försäljning genom www.musicspot.se.

www.antilulu.com

Dj Christopher Dominique blandar och ger av gammal rock n´roll, motown, dagens poprock och dansant jazz.

Uppe i bistron möter du diskjockeyteamet Calle och Jacob som forsätter briljera inom genren “bra musik från compact disks i regnbågens alla färger”.