The Eskalettes

Datum: Fre 14/12 2007
Kostnad: 100 Riksdaler

Sommaren 1966 steg tempen på Jamaica till rekordhöjder. Trots ungdomens glada sinne orkade man i den oerhörda hettan helt enkelt inte dansa till den fartfyllda skamusik som vid denna tid annars var omåttligt populär. Istället för att helt enkelt sluta dansa, började man spela en ny typ av musik, med lägre tempo, mindre blås och mer piano. Stilen som med tiden fick namnet rocksteady bjöd dessutom mer politiska och harmoniska texter. Exempel på stilens förgrundsgestalter är Desmond Dekker och Alton Elis.

På ett liknande sätt har landets ledande jamaica-skaband Eskalator, som i somras bjöd på en oförglömlig konsert här på Kafé de luxe, fått en lillasyster i form av Eskalettes. Musiken Eskalettes spelar låter precis som om det vore en stekhet kväll på Jamaica 1966, med skillnaden att sången är på ren och skär svenska!

Se hör och häpna på nedanstående hemsidor:
www.eskalettes.com
www.myspace.com/eskalettes

Under kvällen i källaren kommer bandets medlemmar, varav flera är meriterade DJs, som vanligtvis spelar på nästan lika fräcka klubbar som Kafé de luxe i fjärran städer, bjuda en mix av rocksteady, reggae, soul, disko och pop. Låt oss för fräsighetens skull säga under namnet Eskalettes soundsystem.

Uppe i bistron: Kryddhyllan Crew – DJ Dill & DJ Parsilly spelar allt ifrån Joy Division Till Bob Hund, dvs intellektuell indie från alla möjliga länder.