Süperstar Orkestar

Datum: Fre 30/11 2007
Kostnad: 100 Riksdaler

Süperstar Orkestar är en blåsorkester som spelar romsk partymusik från Makedonien och Serbien. Orkestern har funnits sedan 1997 i Stockholm och fick sitt stora genombrott samtidigt som Emir Kusturicas film Svart katt – vit katt visades i Sverige. Orkestern har en stor och variationsrik repertoar med coceks, kolos och egna låtar i balkantappning.

2003 turnerade orkestern i Serbien. 2002 och 2006 i Makedonien. De blev mycket uppskattade och genomförde en rad spelningar tillsammans med bredbröstade parad- och bröllopsorkestrar som inte lämnade någon oberörd. Då instrumenten är ljudstarka spelar orkestern gärna akustiskt vilket tio-tusentals människor kunde avnjuta då de spelade på den stora brassbandsfestivalen i Guca i Serbien.

Süperstar Orkestar har spelat på Hultsfredsfestivalen, Falu folkmusikFestival, Storsjöyran, Umeå Folkmusikfestival, Sundsvalls gatufest, mm mm. De har turnerat i Makedonien och Serbien och har spelat och framfört sin musik i radio och Tv en antal gånger både i Sverige och utomlands. T.ex. i Serbien, Makedonien, Portugal, Kanada, Alaska, Norge och Frankrike. Senast i SVT:s musikserie “Musikministeriet” tillsammans med Ferus Mustafov och dansorkestern Thorleifs.

Observera i dansen att kvällens konsert är ett ytterst flott samarbete med Musik i Syd!

Dj Kvalité lämnar kontoret för att bjuda en pinsam och utsökt mix av all slags musik du inte vill lyssna på men ändå älskar. Balkanbeats och annan världsmusik blandas med svensk gammelslager och fransk pop, sjuttitalsdisko, rock n’ roll och reggae.

I övrigt fungerar det som vanligt hos oss; entré löses i dörren, konserten börjar ca 23.30 och varar i ca 45 min. Välkomna!