Jaqee OBS! 50 kr

Datum: Ons 05/12 2007
Kostnad: 50 Riksdaler

Tack vare ett bidrag från en shejk på genomresa rear vi ut denna fenomenala konsert för endast 50 kr. Välkomna alla!

Kanske gillar inte Jaqee själv denna jämförelse, men för mej gör denna unga göteborgska från Uganda en kvinnlig motsvarighet till Kafé de luxefavoriten Magnus Tingseks musikkarriär. Precis som Tingsek skapar Jaqee musik i det underbara mellanrummet mellan soul, pop, blues och reggae, musik som tilltalar varje människa med öppet hjärta och två öppna öron (det kanske räcker med ett öra – jag vet inte säkert) – såväl rockslusk som reggaeräv och hiphoppis. Självklart bjuder också Jaqee på kvaliteter som saknas i Tingseks musik – exempelvis den medfödda och sköna afrokänsla.

Tillsammans med Mattias Hellberg har Jaqee skrivit låtar till sitt andra album “Nouvelle d’amour” som släpps alldeles precis i dagarna. På tjusiga hemsidan, www.jaqee.com kan du tex som det hängivna fan du med all rätt bör vara förbeställa ett ex av skivan – och få den hemskickad signerad. Är du mer av en myspacediggare glider du lämpligen in på www.myspace.com/jaqee och lyssnar.

Dj Razmuzz spelar själfylld, mörk musik innan och efter konserten. Till både feeling och dans!

Uppe i baren bjuder dj Sebbe ett potpurri som han själv beskriver så här: “Från Iggy Pops första och bästa överdoser till ett osminkat Kiss varvat med Indiepop och godbitar från Magnus Ugglas gyllene år.” Mest hård, men även folklig stämning utlovas med andra ord.