Villa de luxe: Lunchföredrag med Lars Hornborg

Datum: Ons 25/09 2019
Kostnad: 125 Riksdaler

Lunchföredrag inkl. vegetarisk lunch (11.30-12.15) 125:-

OBS! Kafé de luxes finrum där vi från början tänkt hålla till har hux flux förvandlats till byggarbetsplats (inför öppning av Bullet Bar 11/10), så dagens event är flyttat 200 m österut, till vackra Villa de luxe på Sandgärdsgatan 3. Detta medför att förköp är ett krav för att vi ska veta hur mycket mat som ska lagas. Förköpet som finns här

är därför förlängt till onsdag kl 10. Sist var det knökfullt, så vi rekommenderar ändå biljettköp i god tid!

Dessa föreläsningar är ett samarbete mellan Kafé de luxe, Mer än Mat (MäM) och föreningen Talare som gör skillnad (TSGS)! Vi ser tillsammans ett behov av nätverkande utanför näringslivets expansions- och omsättningsfokuserade möten. En arena för alla som tror på att Växjö kan och vill gå sin egen väg där kultur, miljötänk, integration och den fria tanken utgör hållbarhet. Såväl arbetsbefriade som direktörer välkomnas!

12.15: Föredrag: Lars Hornborg: Ut ur mörkret – nya vägar ut ur depression, oro, utbrändhet och stress
Enligt folkhälsomyndigheten kommer var femte invånare i Sverige att få diagnosen depression någon gång under sitt liv. Det finns ingen enkel lösning på detta snabbt växande problem, men genom att betrakta depression och dess kusiner oro, stress och utbrändhet som symptom, inte sjukdomar i sig, får vi anledning att utforska vilka livsstrategier som gjort att vi hamnat där, vad det är som driver dem samt vad vi kan göra för att äntligen varaktigt hitta tillbaka till ett gott liv.

Föredragshållare: Lars Hornborg

Idépresentation
Mellan ca 12.45 och 13.00 kommer det i samband med varje föredrag att finnas möjlighet för den som vill att kort presentera och diskutera en idé inom ramen för Kreativa Växjö, något som kan göra staden lite roligare eller mer kreativ/hållbar. Kanske får hen gehör i publiken så att idén blir verklighet! Har du en idé att dela med oss – meddela Nils, så ger han dej plats i mån av tid.

Efter föredrag och idéprensentation välkomnas alla att stanna för kreativa samtal, diskussioner eller bara vanlig hederlig gemenskap över en kopp nymalt kaffe.

Inplanerade lunchföredrag hos oss i höst
23/10 Irene Andersson: Hypnos som ett verktyg att släppa sig fri
20/11 Sofi Aronsson: Dejta ditt andetag! Om skillnaden mellan att hålla andan och att verkligen andas i tre minuter
18/12 Ulrika Ringeborn: Prata med dig själv – och du får svar! Om positiva effekter med coachning

Varmt välkomna!