Blues de luxe: Mayall tribute + Doctor Blues Duo + Peter Green Story

Datum: Fre 06/09 2019
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar 19.30. På scen 20.

Vi inleder blueshösten med en sprakande helkväll! 150 kr är priset och förköp som finns här garanterar dej din plats. Vi kommer inledningsvis ha ett antal sittplatser, som i första hand går till gäster med förköpsbiljett.

Till den som vill inleda kvällen med middag på ovanvåningen bokas bord precis här.

20: Musikberättelse & bokrelease – Peter spelar Peter
Musikern, kompositören, författaren, regissören, forskaren och mästersnackaren Peter Bryngelsson presenterar denna kväll sin nya bok om gitarrlegenden och namnen Green. Peter Green slog igenom under 1960-talet som gitarrist i John Mayall’s Bluesbreakers och grundade musikundret Fleetwood Mac. Bryngelsson varvar sanna historier med skrönor och tolkar Greens musik på sina märkliga stränginstrument!

Affisch från den mytomspunna konserten med Peter Green & Fleetwood Mac på Katedralskolan 1968. Visa upp din biljett därifrån så bjuder vi på fri entré denna kväll!

21: Doctor Blues & Karin Rudefelt duo
När Doctor Blues spelade hos oss i vintras blev Karin Rudefelt tvungen att ställa in i sista stund, så bluesdoktorn fick sköta sången på egen hand (något som gjordes med bravur). Nu får vi en ny chans att njuta Karins sång i en avskalad och nära konsert, med sittplatser i möjligaste mån.

22: Blues from Laurel Canyon – Peter spelar John
Som final på kvällen bjuder vi en mer högljudd avslutningsakt bestående av rutinerade småländska musiker. Peter Bryngelsson tar nu åter plats på scen, men nu i sällskap av trummisen och basisten . Bryngelsson har själv träffat Mayall och dessutom lirat med legendens musikanter, så vi tror att han är rätt person att förmedla legendens magiska blues. Under konserten ska John Mayalls klassiska skiva “Blues from Laurel Canyon” framföras från början till slut – obs. med undantag för enstaka låt som helt enkelt är för svår.
Vår något självsäkre gitarrhjälte säger inför konserten:
-Nuförtiden spelar Bryngelsson Mayall bättre än Mayall spelar Mayall.
Kom och lyssna så får du avgöra om han har rätt! Värm upp med skivan i sin helhet hemma på grammofonen eller i all enkelhet genom ett klick i spelaren nedan.

23-03: Dans i gillestugan
Efter tre timmar blues välkomnas alla att dansa sig in i natten till musik från diskjockey. Inledningsvis gamla godingar, framåt småtimmarna mer elektronisk spis.

Blues de luxe-hösten
Boka upp följande datum redan nu:
Fre 4/10: Kokomo Kings
Fre 25/10: Lisa Lystam (Dubbelkonsert med Jazz i Växjö)
Lör 23/11: Tommy Leino blues band (FIN)