Marit Kapla och Martin Hederos: Osebol

Datum: Fre 22/11 2019
Kostnad: 175 Riksdaler

Dörrar 19, på scen kl 20. Förköpsbiljetter för 175 kr finns här. Kom i god tid för att norpa en av de åtråvärda sittplatserna! Strax innan föreställningen släpper vi eventuella kvarvarande biljetter i dörren.

Osebol – en föreställning om en by
Med författaren Marit Kapla och pianisten Martin Hederos.
Boken “Osebol” är en poetisk dokumentär där läsaren möter så gott som alla vuxna invånare i byn Osebol vid Klarälven i norra Värmland. De är intervjuade av Marit Kapla som själv är uppvuxen i Osebol. Tillsammans bildar berättelserna en mångfasetterad, personlig och levande gestaltning av svensk – och global – nutidshistoria, färgade av sorg, glädje, oro och humor.
I föreställningen läser Marit Kapla avsnitt ur boken och Martin Hederos spelar specialkomponerad musik som hämtat inspiration från Osebol och andra platser.

Marit Kapla är journalist och bor i Göteborg. Hon har varit konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival. “Osebol” är hennes första bok.
Martin Hederos är musiker och kompositör, uppvuxen i Segerstabyn i Värmland. Han har varit medlem i bandet The Soundtrack of Our Lives, spelar med Tonbruket och med många av nutidens stora artister i det sköna gränslandet mellan pop och jazz.
En produktion av Teg Publishing och United Stage 2019.

Välkomna!