Pop-Non-Stop-förfesten: Swedish Tiger Sound + Elina Ryd

Datum: Fre 02/08
Kostnad: 190 Riksdaler

Inför lördagens stora musikfest Tyrolen Pop-Non-Stop bjuder vi in till en officiell förfest på Kafé de luxe!

Förköp finns här, och när du skaffar denna biljett kan du samtidigt köpa biljett till Pop-Non-Stop, med hela 100 kr rabatt!

22.30: Elina Ryd
Med albumet ”Den luft” fortsätter Elina Ryd mejsla ut sin alldeles egna plats inom svensk musik. De åtta spåren på svenska (och ett på engelska) är inlindade i en melankolisk vardagskontext, men som vid närmare lyssning vecklar ut sig till en oändlig rymd av färgstarka betraktelser. Upplev detta genom ett enkelt klick i spelaren nedan:

”Framförallt gör hon ett väldigt fint hantverk med en kompass som styr rakt in i känslobanorna samtidigt som lyssnarens egna associationer fritt tillåts spritta iväg”. (VF)

Med sig denna kväll har hon ett fantastiskt band bl.a. med Matti Ollikainen (Franska Trion) vid pianot!

23.30: Swedish Tiger Sound
Patrik Arve är nog mest känd för att vara en av veganismens mest högljudda förespråkare, eller för sina megaskills på discgolfbanan. Förutom det känner säkert många igen honom som en av grundarna av- och frontman i Teddybears, eller som vis polis i barn- och familjeunderhållarna Bröderna Lindgren. Kanske som sångare i punkbandet Nya Krösus, eller från TV. Oavsett vad så har Patrik Arve förtjänat sin plats i rampljuset, men han stannar ändå inte vid dessa projekt: Swedish Tiger Sound är Arves soloband, som med fötterna fast förankrade i Ängbybadet Bromma, kryddar beats från den amerikanska södern, riddims från gatorna i Kingston och gäster från Stockholms alla förorter. Resultatet låter som inget annat du hört förut!

01-03: Dj-Set Swedish Tiger
Kvällens band tar plats vid mixern för att vi ingen ska kunna gå från dansgolvet utan lökringar och träningsvärk!