Mattias Alkberg - Om känslor och sånt skit

Datum: Lör 21/12
Kostnad: 175 Riksdaler

Dörrarna slås upp 20.30
Plats på scen 21.00

Säkra din plats genom förköpsbiljett HÄR.

Mattias Alkberg, poet, musiker, författare, kulturjournalist, textförfattare och musikproducent. Varje år ger Alkberg ut minst ett nytt album eller bok, och han är nästan alltid aktuell för turné. Finns det något han inte är kapabel till undrar vi?

I sitt skapande uppmanar Mattias till att ifrågasätta livet på både ett personligt och samhälleligt plan, något som kommer speglas också i kvällen show.

Artisten och poeten Mattias Alkberg presenterar tillsammans med United Stage och Teg Publishing en sprakande krogshow med spännande överraskningar… nej det går inte. Det är inte en sprakande show. Det är en golvlampa med porrbelysning. Det är en uppstoppad gammal gubbe som inte ens kan några tricks. Det är gamla örhängen och nya och samtal kring detta. Det pratas om känslor och sånt skit, om vänskap, kärlek och andra tillkortakommanden. Om poesi, politik och poesins politik och hur allt är ett jävla helvete och vad kan en göra annat än att skratta åt det.

Det är två personer, Mattias Alkberg och Jonatan Lundberg, och röst och piano. Det finns utrymme för frågor men det är inte säkert att någon kan svara på dem, det är väldigt sorgligt alltsammans.

Men det låter väl roligt? Det är det, det är fantastiskt roligt. Du går in i ett rum och kommer ut förbättrad, eler i alla fall förändrad. Annars får du pengarna tillbaka. Skoja, inte får du det den här gången heller. Eller tiden det kostade dig. Men vad skulle du annars använt den tiden och de pengarna till? Ja, den sortens frågor är Mattias Alkberg van vid i alla fall. Nu kan du höra honom försöka svara. Nu kan du försöka få ett svar!

Mattias har redan släppt ett album – “Död musik”- under 2019 men är också igång med skriverierna inför ett 2020 album och det har gått rykten om att man kan få höra lite av det nya materialet under höstens spelningar.

Här kommer lite lyssningsinspiration från senaste plattan som kanske kan gnugga igång tankarna inför de djupa spekulationerna som nalkas under kvällen.