Psykedelisk afton: Thomas E.Frank & Tentakel

Datum: Fre 10/05 2019
Kostnad: 100 Riksdaler

Sinnesvidgande helkväll i gillestugan! 100 kr från kl 21 och alla myndiga människor välkomnas. Djs spisar sinnesvidgande tongångar!

21.30 Thomas E. Frank
Thomas har tidigare spelat hos oss, men då i bandet Den Stora Vilan – som måste ses som en milsten inom svensk nutida psykedelia. 2016 släppte Thomas moderskeppet och kom ut som fullfjädrad soloartist med albumet “Tre månader”. Han är nu på turné i samband med kommande skivsläpp.
Thomas E Franks musik kan beskrivas som en mix av melodiös progg-pop som ingår ett vackert möte med jazz och folkrock. Draperad i psykedeliska färger och frihetskänsla skapar text och musik en gåtfull och suggestiv atmosfär.

På scenen denna kväll medtager Thomas följande ensemble: Mårten Magnefors (Doglife), Vincent Vensal (Magna Mater) samt växjöbördiga Johannes Kronquist (Vidunder/Salouh).

22.30 Tentakel
Pontus Torstensson, den maniska trumslagaren från URAN, SORK och The Exorcist GBG, är en enmansarmé. Hur det låter? Ett ljud grundat i en synthig dystopi som forcerande griper tag i alla dina lemmar och drar de åt minst två olika håll samtidigt. ”Kosmisk kraut-techno med ambienta element” kallar han det själv. Vänta inte på att lugnet kommer lägga sig, enmanstentakeln maler frenetiskt och kompromisslöst på. Vem trodde att en soloakt kunde liknas med tre och en halv tioarmade bläckfiskar?!

Nedan finns en videosnutt där människor framför kameran gör att ljudet får anses vara det primära. Klicka igång så förstår du snart att du måste komma till oss denna kväll för att uppleva såväl ljud som det visuella alldeles livs levande!

Dj Jazzhatten
Ett av snillena bakom den smått mytiska festivalen Psykjunta på Tyrolen gör denna kväll comeback vid våra grammofoner! Jazzhatten a.k.a Daniel Larsson har varit bandbokare och klubblejon på Landet i Sthlm, under spelställets storhetstid. Sedan några år bor och verkar han istället i sköna Grimslöv men tar denna kväll buss 106 för att förgylla vår kväll med allsköns psykedeliska vax.

Efterfest 01-02
Bjuds på ovanvåningen med Dj El Muro de sonido!

Kom och psycha te att i grottan!