Matnatten 4 real: Internationella Kvinnokvällen

Datum: Fre 08/03
Kostnad: 0 Riksdaler

Matnatten 4 real är den officiella efterfesten till Matnatten, med servering av smakprov till kl 01 (!), djs i gillestugan (källaren) samt fri entré kvällen lång!

Hela huset öppet från kl 16. Gillestuga/finrum stänger vid 01, vardagsrummet håller öppet ytterligare en timme.

Innehavare av Matnattens biljetter, oavsett färg välkomnas varmt – liksom alla andra!

Ärligt talat vet vi inte riktigt hur folket bakom Matnatten tänkte när de valde 8 mars till årets evenemang. Men vi utgår från att de ville belysa vikten av jämställdhetsfrågorna, och erbjuder således en efterfest med kvinnligt fokus, kvinnliga djs som spelar musik av och med kvinnor!

För att vrida all världens ojämställdhet åter en mikroskopiskt liten gnutta säljer vi vårt smakprov för halva priset (25 kr istället för 50 kr) för alla som identifierar sig som kvinnor!

Gillestugan 19.30: Klassiska kvinnor
Kvinnliga elever från S:t Sigfrids folkhögskolas musiklinje bjuder på ett stämningsfullt program med klassisk musik. Solo- och duostycken med varierande sättning som sträcker sig från italienske Antonio Vivaldi till nordiska tonsättare som Edvard Grieg och Carl Nielsen.
Medverkar gör: Julia Axelsson – flöjt, Melina Arnell – violin, Elena Nicolaidis – violin, Jessica Pettersson – violin, Julia Andersson – piano

Gillestugan 20-22: Dj Rose and the Ombudsman
Lovisa är något av ett styrelseproffs, men framför allt kvinnan bakom våra fantastiska författarmiddagar. Hennes dj-syster Malin känner ni nog främst igen från politiska inlägg på klingande skånska. Denna kväll kommer duon förgylla med musik av coola, talangfulla kvinnor från 50-talet fram till idag. Systerskap som det svänger om!

Gillestugan 22-01: Maria från Viås
Klubbarrangören Maria har lämnat storstadslivet för lugnet i Viås. Denna kväll har hon skaffat hästvakt så att vi kan få njuta hennes handplockade musik. Det självklara temat är kvinnor och mat, och pop/indie/folk är musikstilarna.

Kom, mingla, smaska & kämpa!