Babian

Datum: Lör 08/09 2007
Kostnad: 100 Riksdaler

Babian föddes en tidig vårmorgon på savannen. Natten innan var det fest och snarkande honor och hanar låg i drivor över det slitna dansgolvet. Det var inte många som la märke till Babians första stapplande steg fram till grammofonen. Den första tiden levde Babian i nära symbios med sina skapare. Flocken var ännu väldigt liten och Babian använde mest sin tid till att drömma sig bort och suga på mamma Rocks spenformade boppe. En dag lämnade Babian apberget. Den grå ledarhanen la inte ens märke till att flocken blivit ännu mindre, men sena kvällar berättade de andra aporna historier om den unge utbrytarens äventyr. Babian tog sig fram till den stora hamnstaden och började repetera sin föreställning i ett stort tegelhus bakom järnvägsstationen. Snacket hade redan börjat gå om nykomlingen, dennes märkliga dialekt och käftsmällarenergi. Blandraser från några av stans mest högljudda flockar slöt snart upp bakom Babian. Aporna började trivas tillsammans. De knäckte loppor och hetsade varandra till nya halsbrytande övningar. Med skrälliga gitarrer och slamriga trummor gick budskapet om att ta sig tillbaka till djungeln rakt in. Cirkeln var sluten. Babian hade hittat hem till sina rötter, men resan hade ändå bara börjat…

http://www.babian.nu/

Djs är inga mindre än våra favoritdoktorer aka Våga Stuffa! De spelar soul, rock, pop, hiphop och allt annat som är gött.

I Bistron spinner Lisa Bünger och hennes kille vax av lite hårdare kvalitet, dvs rock, hårdrock och jättehårdrock.

På Werandan går takterna åt andra hållet, nämligen bakåt. Dj Olle kommer fläska på med femtiotalscalypso i åttiotalsbandaren!