Goran Kajfes Tropiques med Christer Bothén

Datum: Fre 08/02
Kostnad: 195 Riksdaler

Tropiques på scen kl 21. Dörrar 20.30. Förmodligen tillkommer ytterligare akt som spelar senare, så ladda för en helkväll i den sinnesvidgande jazzens tecken! Entré 195 kr, med 50 kr rabatt för studenter samt Jazz i Växjös medlemmar. Förköp finns här.

Goran Kajfeš Tropiques spelar en unik typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypno-jazz. Gruppens musik skapas utifrån en semi-improviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment (basgångar, melodier) som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden. Inom denna struktur skapas en musik som är intensiv och händelserik, men som innehåller få kontraster och plötsligheter. Med sin långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnarna i tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar. Den konstnärliga kärnan rymmer en mot-kommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid; bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande, genom lyssnandet. Det är musik som låter låter lyssnaren vara i och bli till tillsammans med ljuden.

Debutskivan “Enso” (lyssna genom spelaren nedan!) fick oerhört positiva recensioner i Sverige och internationellt, recensioner som vittnade om ett starkt behov av denna musik, kanske för att den säger något om vår samtid och om vikten av att vara här, nu. Detta är Tropiques releaseskonsert för bandets andra album, nu med legendariska musikern Christer Bothén som extraordinär gäst.

Goran Kajfes – Trumpet, Synth
Alexander Zethson – Piano, Orgel, Synth
Johan Berthling – kontrabas
Johan Holmegard – trummor
Christer Bothén – basklarinett