Beaujolais Nouveau + Joels Ost

Datum: Tor 21/11 2019
Kostnad: 0 Riksdaler

Var: Villa de luxe
När: Från kl 17 till sent

Kom och festa loss, häng i baren med årets josiga primörviner från Beaujolais och Joel från Joels Ost! Ja, precis, Joel från Bländapassagen har till denna kväll tagit hem det bästa Frankrike har att erbjuda i ostväg. Peka på din favorit, så serverar han – hela kvällen är han med oss! Så avboka din flygresa till Lyon och kom istället och upplev den franska vinfesten här på Sandgärdsgatan, från kl 17 tills ni går hem!

Vi kommer servera vinet på tapp, vinet har alltså aldrig varit i flaska. Allt till hederligt husvinspris! Från vedugnen kommer det serveras rykande pizzor!

Begreppet Beaujolais Nouveau [båsjolää novåå] startade med att man helt enkelt firade årets skörd i distriktet (Beaujolais alltså!) med att dricka det färska vinet. Man buteljerade inte dessa viner utan tappade direkt ur faten när vinet var klart. När man så småningom fick rätt att buteljera Beaujolais Nouveau kom också hela skördefesten att exporteras. Det blev succé!

Av tradition börjar man servera vinet tredje torsdagen i november – alltså just idag! T.o.m. vårt kära spritmonopol är med och firar detta genom att släppa flaskorna just denna dag. Och nu har du också chansen att hakar vi på festligheten, med hull och hår.

Bienvenue copines & copains!

Vill ni studera vinrankorna närmare, kommer här ett klipp, vinet denna kväll kommer från den levande delen, inte den döda: